Ontspanning en healing in Utrecht en op (festival)lokatie

Vechten of Voelen?

| Geen reacties

Fight cancer, de strijd tegen pijn, het gevecht tegen de kilo’s…
Vaak lees of hoor je dat toestanden die ‘erg’ zijn moeten worden bestreden. Met geheven vuist, de wenkbrauwen in de zorgelijke stand, de mond vol strijdkreten. Vechten moeten we! Dan winnen we ooit vast wel een keer. Toch?

Stel: je hebt een ziekte. En stel: je wilt er van af. En stel: je kunt kiezen uit 2 methodes.
Methode A: vechten! Strijden! We zullen het klein krijgen, dat gedrocht dat het lef had zich zomaar in mij te nestelen!
Methode B: accepteren dat de ziekte er is, als onderdeel van jezelf. Vervolgens vanuit een liefdevolle houding gaan kijken en vooral voelen waar en hoe het proces te stoppen of om te keren is.
Je raadt het al: ik raad de laatste aan. Ziekte en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is een evenwicht zoals er ook licht en donker is, dag en nacht, yin en yang. Als je uit balans bent, krijgen ziektes (‘lagere’ trillingen) in welke vorm dan ook de kans om zich een plekje toe te eigenen in jouw systeem. Totdat jij besluit om het ziekteproces een halt toe te roepen, om te keren of op zijn minst te vertragen. Hoe dan ook is de ziekte onderdeel van jou, het is er niet voor niks. Ziekte laat je weten dat je uit balans bent. Vechten tegen ziekte is vechten tegen jezelf. En daar word je niet beter van!
Er vanuit gaande dat alles (en iedereen) energie is, dus trilling, luidt het devies: zoek de voor jou juiste trillingen op! Daar word je letterlijk lichter van.
Er zijn ontelbare manieren om dit te doen. Je kunt eens kritisch naar je eetpatroon gaan kijken, yoga beoefenen of op een andere manier bewust bewegen, dingen doen waar je blij van wordt, om de zoveel tijd een Reiki- of Quantum Touch®-behandeling komen halen en het liefst dit allemaal tegelijk. Dat lijkt veel, misschien wel teveel voor je. En gelukkig: je hebt al baat bij kleine stapjes. Ik kan je begeleiden in dat proces, als je geen idee hebt waar je moet beginnen.

Het belangrijkste zal ik je alvast verklappen: begin met Voelen. Neem eens een paar minuten de tijd om je lijf te voelen. Je bent meer dan een denkend hoofd, je hebt ook een grote teen. En terwijl je dit leest gaat je bewustzijn naar die teen. Je bent dan heel even uit dat drukke hoofd. Het hoeft niet lang te duren, dit kan ook achter de pc, of op de wc. Heb je bijvoorbeeld een idee van je lever? Je hoeft niet precies te weten waar die zit, maar ga eens voelen of je er een idee van kan krijgen. Hoe voelt die aan? Hoe groot? Welke kleur of uitstraling?  Probeer niet te oordelen of de informatie die je krijgt goed of slecht is, het gaat om het voelen. En doe dan morgen je hart eens! Dat hard werkende hart dat zorgt dat jij kan doen wat je doet. Die verdient het best om eens aandacht te krijgen. Als je nou eens dagelijks voordat je opstaat, of voor je gaat slapen, of voor dat stoplicht dat altijd net iets te lang op rood staat, bewust je lijf en alle afzonderlijke delen gaat voelen… dan voel je dat vechten niet nodig is.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


8 − = vier