Ontspanning en healing in Utrecht en op (festival)lokatie

Succesjes van afgelopen week

| Geen reacties

Ik gebruik Quantum Touch en Reiki dagelijks om kleine en grotere ongemakken op te lossen. Hier een klein overzicht van wat ik afgelopen week zoal tegenkwam bij mezelf en anderen:

• Kiespijn: zo ongeveer 1 keer per jaar vindt mijn verstandskies het nodig een groeistuip te ondernemen. Ik heb nooit last van die kiezen, maar tijdens zo’n groeispurtje ben ik er echt even een paar dagen ziek van (ik snap nu hoe dat voor baby’s moet zijn). Koortsig, pijn, de hele rechterkant van mijn lichaam was gevoelig. Ik was eigenlijk ook bang dat er een ontsteking zat. Ik heb mezelf meteen zo vaak mogelijk behandeld. Een dag later was ik op de cursus Quantum Touch voor Dieren natuurlijk omringd door Quantum Touchers, dus ik heb mijn kaak even door de instructrice onder handen laten nemen. De pijn zakte binnen een paar minuten al weg en ik heb daarna geen paracetamol meer nodig gehad.

• Voet gestoten: mijn dochter kwam tijdens een sprong op bed heel pijnlijk en hard met haar wreef op de scherpe rand van de verwarming terecht. Het soort trauma waarvan je een paar dagen geen schoenen aan kan, gezwollen met paarse punten. Een ice-pack was te pijnlijk. Dan maar zo de handen er omheen! Na een paar minuten was zij weer rustig en was de ergste rood/paarsheid al gezakt. Voor de zekerheid wat Vallen en Stoten-gel er op (ook wonderspul), maar het moppie liep al weer vrolijk rond. Geen pijn meer dus. De volgende ochtend was er nauwelijks een spoor van over. Niet dik, niet beurs, niet pijnlijk… alleen een vage bijna-over-blauwe plek.

• Slijmbeursontsteking: ik was bij een man om hem te behandelen voor de klachten die hij ondervindt van chemotherapie en een pittige antibioticakuur. Zijn vrouw had een slijmbeursontsteking; die heb ik dus meteen maar even meegepakt. Ik legde 2 handen om de knie en zij voelde meteen kou in de knie stromen. Zo koud als een ijsklontje, zei ze. De kou trok naar haar scheenbeen. Als grap legde ik mijn handen om de andere knie, waar ze meteen warmte voelde. Weer terug op de ontstoken knie: ijskou.

De helende energie geeft je wat je nodig hebt. Vermindering van pijn, zwelling… of de kou van een ice-pack dus. Hoe acuter de klacht (en hoe sneller je er bij bent), hoe acuter het lichaam op de energie reageert, is mijn ervaring. Je voelt dan vaak meteen dat er iets aan de gang is door middel van kou of juist aangename warmte, tintelingen, of rust die je over je voelt komen. Je krijgt precies dat wat je lichaam nodig heeft, in de mate waarin jij het aankan. Je wordt dus niet overdonderd met energie, het is altijd zacht en helend. En uitermate doeltreffend! :)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


zeven × 4 =