Ontspanning en healing in Utrecht en op (festival)lokatie

healing

Als je bij me komt voor healing behandel ik je met Quantum Touch, Reconnective Healing, Kundalini Reiki/Usui Reiki of we doen een Self Created Health sessie. En je krijgt een kop thee :)

Eerst iets over healing. Healing is iets anders dan genezing. Genezing is: je was doof en kan nu weer horen.
Healing is: je bent doof. Na één of meer healingssessies, waarin je krijgt wat je nodig hebt (en niet per sé wat je verwacht), ben je misschien nog steeds doof, maar is er iets in jou getransformeerd zodat je je doofheid kunt accepteren en nu een hartstikke blij en gelukkig leven leeft, zonder angst, zonder schaamte, je gaat de wereld in, viert het leven… je bent wie je echt bent. Óf: je doofheid wordt minder of verdwijnt, je kunt weer horen. Óf: er gebeurt iets wat jij en ik nooit hadden kunnen bedenken…
Dat is het verschil. Healing brengt je de balans die je op dit moment nodig hebt en aankan. Dat kan genezing betekenen. Maar het kan ook iets heel anders voor je teweeg brengen.
Healing zet het proces in gang waarin jij naar je ware zelf toe groeit. Naar een gelukkig leven, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen en je jouw unieke talenten kan laten zien in de wereld. Zonder klachten, of met de acceptatie ervan, zodat je geen last hebt.

Wat is Quantum Touch?
(link verwijst naar de officiële site van Quantum Touch Nederland)
Quantum Touch gebruik ik o.a. voor het uitlijnen van je ruggengraat, zodat je zo recht mogelijk op je benen staat. Het werkt heel goed op scheefstanden en het ter plekke verminderen of oplossen van allerlei klachten (pijn, zowel fysiek als emotioneel). Tijdens de behandeling laat ik je bewust voelen wat er met je klacht gebeurt. Jij geeft aan waar het zit en of de intensiteit of de lokatie verandert. Soms reist de pijn het halve lichaam door om uiteindelijk te verminderen of te verdwijnen. Dit gebeurt vaak al in de eerste behandeling, dus je merkt de verandering meteen.
Tijdens een Quantum Touch sessie is het mogelijk dat je lichaam corrigerende bewegingen gaat maken om de balans te herstellen. Je kunt gaan draaien met je heupen of je nek. Dit gebeurt vanzelf. Je zou het kunnen tegenhouden, maar dan houd je de healing tegen. Laat dat dus lekker gaan. Vaak is het een soort wiegen van links naar rechts of van voor naar achter, soms zijn het complete torsies. Het hoort erbij en is een teken dat je lijf bezig is om in balans te komen.

Tijdens deze behandeling raak ik je heel licht aan. Ik houd mijn handen als kommetjes om het gebied waar ik bezig ben. Ik vraag je regelmatig wat je voelt en wat er verandert, zodat ik intensiteit en lokatie van de behandeling kan aanpassen. Je werkt dus zelf bewust mee aan je healing (wat op zich ook weer helend werkt en het effect versterkt).

Wat is Reconnective Healing?
(link verwijst naar de officiële site van The Reconnection, (engels))
Reconnective Healing is een allesomvattende vorm van healing. Je ontvangt de hele bandbreedte aan helende frequenties, terwijl je heerlijk ontspannen op de behandeltafel ligt.
‘Reconnective’ staat voor het herstellen van de connectie tussen je bewuste jij en je hogere zelf (of ziel, kern, ware zelf, grote potentieel… Het geheel van wie jij bent, dus inclusief je spirituele kant met bijbehorende helderheid en wijsheid).

Iedereen ervaart Reconnective Healing anders. De één voelt zich heel diep ontspannen, de ander ziet kleuren of beelden, sommigen voelen een koele luchtstroom. Omdat de trilling van de energie hoog is, kan het zijn dat je onwillekeurig met je ogen gaat knipperen of je vingers of voeten beweegt. Laat dat gewoon gebeuren, hou het niet tegen. Het hoort erbij en is een teken dat de energie aanwezig is en zijn werk doet.
Je hoeft overigens niets te voelen of te zien, de healing komt hoe dan ook bij je aan als je bereid bent het te ontvangen. Het is dus niet ‘mislukt’ als je niets hebt gevoeld (dit geldt voor Quantum Touch net zo: het is niet mislukt als je niet hebt gedraaid of gewiegd).
Tijdens deze behandeling raak ik je niet aan, ik houd mijn handen boven of naast je.

Meer over Reconnective Healing:
Wetenschap en RH
Artikel in Paravisie
Eric Pearl legt uit wat RH is en hoe het werkt

Wat is Self Created Health?
(link verwijst naar de site van Quantum Touch Nederland)
Via een Self Created Health sessie kom je snel, heel effectief en zonder gedonder tot de kern van je probleem. Het geeft je inzicht in de emotionele achtergrond van je klacht. Want dat is het idee; dat je een klacht ontwikkeld hebt omdat je ooit iets hebt meegemaakt dat je heel erg geraakt heeft. Dat kan iets groots zijn, maar ook iets heel kleins wat je je niet meteen kan herinneren. We gaan via gerichte vragen op zoek naar dat iets, en transformeren het naar Liefde. Het waarom is dan geneutraliseerd, je klacht heeft geen reden van bestaan meer en kan dan verdwijnen. Het is een heel mooi en bijzonder proces dat je na de sessie in de praktijk thuis zelf afmaakt aan de hand van ‘huiswerk’ via 3 mailtjes. Het resultaat is vaak dat je vervolgens niet meer in dezelfde val trapt, omdat je het patroon doorziet en vanaf nu anders kiest, anders reageert, zodat je een voor jou positieve uitkomst genereert. Je verandert je leven, helemaal zelf en bewust.

Heb je alles al geprobeerd? Self Created Health is te gek voor hardnekkige en/of steeds terugkerende klachten.

Reiki is heerlijk om te ontspannen als je nog wat gehaast of gespannen bent bij aanvang, of als je sowieso voor de duur van de behandeling lekker op de massagetafel wilt liggen. Ik zal in dat geval een mix van Usui Reiki, Kundalini Reiki en Reconnective Healing gebruiken.

De behandelingen werken nog dagen door, dus blijf opmerkzaam over veranderingen in je gevoel, je klachten, je slaap- en ontlastingspatroon, je humeur… Na een weekje zal ik je mailen of bellen om te vragen hoe de behandeling en de dagen erna geweest zijn. Als je vragen hebt mag je me altijd mailen, ik zal je zo snel mogelijk antwoorden.

‘Bijwerkingen’:

Zoals een regulier medicijn bijwerkingen heeft, kan een energie-behandeling dat ook hebben. Om de balans te herstellen is het nodig dat je lichaam zich ontdoet van alles wat eigenlijk niet meer bij je hoort. Een soort ontgiften dus. Dat kan zich uiten in een ander slaappatroon of andere ontlasting, emoties die loskomen, duizeligheid of een wazig gevoel. Het kan ook zijn dat de klacht waarvoor je kwam eerst verergert, om daarna af te nemen en/of te verdwijnen. Dit duurt doorgaans niet langer dan een paar dagen. Zie het als een teken dat je lijf bezig is te herstellen.

Je hoeft hier allemaal geen last van te krijgen, maar weet dat het kan. Je kunt namelijk net zo goed een energie-boost krijgen en het gevoel hebben dat je de hele wereld aankan! Hoe dan ook: mocht je je zorgen maken om iets wat je ervaart na de behandeling of het niet vertrouwen, ga dan naar je arts. Je mag mij ook altijd bellen of mailen.

De tip die ik je meegeef is om de dagen na de behandeling rust te nemen, veel (mineraal)water of kruidenthee te drinken en te luisteren naar je lichaam. Doe wat het je ingeeft en ga niet over je grenzen heen. Probeer alcohol, caffeïne en roken tot een minimum te beperken. Zo geef je je lijf de kans om zich aan de nieuwe balans aan te passen en help je het om alles wat loskomt zo snel mogelijk kwijt te raken.