Ontspanning en healing in Utrecht en op (festival)lokatie

16 februari 2014
door Marije
Geen reacties

Over Liefde: de energie en de emotie

Het afgelopen half jaar ben ik nogal onzachtzinnig-maar-wonderlijk met m’n neus op een keihard feit gedrukt: Liefde Is. Punt. Liefde Is en al het andere hebben wij er omheen verzonnen. Nou ja, als ik er dan toch iets van mag maken: Liefde is Energie. Een heel hoge, als in: van hoge trilling, frequentie. Hoe hoger iets trilt, hoe lichter het wordt, letterlijk en figuurlijk. En ik heb van horen zeggen dat Liefde zo hoog trilt dat het sneller is dan het licht. Maar dat terzijde.

Ik ben met een voorzichtige teen in de bruisende energiestroom die liefde is gaan staan. En toen heeft iemand mij er gewoon ingeduwd. Hop, zwemmen! Het onderzoek is nog gaande, maar er gaan ernstige verdenkingen richting mijn Hoger Zelf, die vakkundig gebruik heeft gemaakt van mijn wens om helemaal mijn hart te volgen.

Nou, daar was ik mooi klaar mee, want het heeft mijn hele leven op zijn kop gezet. Echt, 180 graden om. Het heerlijk warme bad waar ik al jaren in lag te weken werd gewoon in één keer omgegooid en ik verdween met het badwater door een… tja, soort afvoerputje. En met mij werd er nogal wat afgevoerd: overtuigingen, angsten, afhankelijkheid, gemakzucht, onverschilligheid, sleur… er zat nogal wat lading in dat badwater! Lees verder →

11 januari 2014
door Marije
Geen reacties

Kundalini Reiki Met Marije

2014 is voor mij heel goed begonnen, ik ben namelijk sinds 2 januari Kundalini Reiki Master! Dat betekent dat ik nu ook anderen mag inwijden in deze Reiki-vorm. Ik wacht daar nog heel even mee tot ik echt voel dat ik daar klaar voor ben, maar ik ben ontzettend blij dat ik deze vorm van healing mag doorgeven aan anderen.

Het is krachtige Reiki die net als Usui Reiki in 3 graden wordt doorgegeven. Het schijnt dat de eerste graad Kundalini Reiki gelijk staat aan Usui Reiki 1, 2 en 3 bij elkaar!

Zodra ik inwijdingen ga doen lees je dat bij Events of op mijn Facebookpage.
Joehoeeeeeee!

19 november 2013
door Marije
Geen reacties

En toen ging de handrem op de rollercoaster…

… Met als gevolg dat ik de ruimte in werd geslingerd.

In mijn vorige blog schreef ik dat juli en augustus een nogal bumpy ride waren. Ik had nooit kunnen denken dat ik mijn volgende bericht zou schrijven vanuit een nieuw huis, in een nieuw leven. We zijn nog geen 3 maanden verder en in de tussentijd is mijn hele leven op zijn kop gezet. Of beter gezegd: heb ik mijn hele leven op zijn kop gezet. Want dingen overkomen je niet zomaar. Mij in ieder geval niet! Ik heb dit zelf gecreëerd. Relatie uit, huis uit, nieuw huis zoeken, extra inkomen genereren… ik heb tussen half september en nu in survival mode geleefd. Gaan, gaan, gaan… doen, doen, doen. Het stof daalt nu langzaam neer (letterlijk, even op mijn boodschappenlijstje zetten dat ik een plumeau nodig heb) en ik voel eindelijk weer wat ruimte en tijd om gewoon te ZIJN. Lees verder →

6 augustus 2013
door Marije
Geen reacties

juli en augustus: bumpy ride!

Eind juli en begin augustus zijn tot nu toe best wel een bumpy ride! Op de een of andere manier trok ik situaties aan waarin ik mensen moest teleurstellen. En ik hoor het van meer mensen om me heen. Dingen gaan niet goed, mensen krijgen ongelukken, relaties (werk of privé) lopen stroef, communicatie gaat langs elkaar heen, chagrijnig, ziekig, rare klachten… Voor mij heeft het, denk ik, vooral te maken met het verschil tussen werken op de oude (bedrijfsmatige) manier, en werken op de nieuwe (flow) manier. Op de oude manier stel ik mensen teleur, want het past me niet meer om op die manier te werken. Ik kan het gewoon niet meer! Maar als ik in ‘de flow’ ben, of in de ‘vortex’, zoals Abraham Hicks het omschrijft, dan ontmoet ik leuke mensen, met wie ik leuke dingen opzet (zoals de Lees verder →

21 mei 2013
door Marije
Geen reacties

Nieuwe skills, Claudia, Emmylou, aanbieding!

Wát een Pinksterweekend was dit… Zelden heb ik zoveel moois in 2 dagen meegemaakt.

Vrijdag begon met de opleiding Self Created Health, bij de lieve leuke vrouwen van Qtouch.nl. Self Created Health is een methode om snel tot de kern van je probleem te komen, om de achterliggende emotionele oorzaak te vinden en op te lossen. Echt, het is bijna magisch. Je begint met rugpijn en je eindigt met die keer op de kleuterschool dat iemand tegen je zei dat je een stomme broek aan had. En dat vond je natuurlijk kwetsend. Je werd boos, maar je zei er niks van. Onbewust draag je die boosheid mee. En niet alleen die boosheid; er gebeurden ongetwijfeld wel meer dingen in je leven die je ‘geslikt’ hebt. En dat zeul je allemaal jarenlang mee. Dat uit zich ooit, op de een of andere manier. Kortom: ik ben van de pijn in mijn heup verlost, na 1 sessie van een half uur. Hoppa! Ik wil deze wonderlijke nieuwe skill graag met je delen, verderop heb ik een aanbieding voor je! Lees verder →

10 april 2013
door Marije
Geen reacties

Healingavond Met Marije

De eerste échte groepshealing Met Marije komt eraan! Extra speciaal, want je ontvangt niet alleen Healing Met Marije, maar ook:

• Kundalini yoga door Gerja
• Diepe ontspanning
• Dichter bij jezelf komen
• Stress en spanning loslaten
• Klachten verminderen
• Inzicht krijgen
• Laat de energie weer stromen
• Leer luisteren naar je hart
• Mantra’s zingen (met live muziek!)
• Fijn samenzijn

En een kop hartverwarmende thee. Of twee :)
Dit is je kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met één van de meest transformerende vormen van yoga én healing Met Marije. Een krachtige combinatie. Wij zijn er van overtuigd dat je Lila’s Place als een ander mens verlaat! Lees verder →

31 januari 2013
door Marije
Geen reacties

Clubben Met Marije

Hallo! Met Marije…

Dit jaar zul je me vaker op festivals en in clubs gaan tegenkomen. Er zit al een en ander in de pijpleiding, zodra ik concrete data en plaatsen heb laat ik ze weten.
Vorig jaar ben ik begonnen met het geven van healings op Koninginnedag, gewoon op de Vrijmarkt midden in de drukte. Dat is mij (en degenen die ik behandelde) zo goed bevallen, dat ik dat dit jaar veel meer ga doen!

Het lijkt tegenstrijdig; voor healing heb je toch juist rust en ruimte nodig?
Niet Met Marije. Tijdens een healing Met Marije ervaar je Lees verder →

27 november 2012
door Marije
2 reacties

gratis Groepshealing Met Marije via Facebook

Noot d.d. 10 januari 2013: De online groepshealing van januari vindt niet plaats op Facebook, maar via een webinar.Kijk bij Groepshealing voor meer info!

Vorige week ben ik een uniek experiment gestart: gratis Groepshealings via Facebook. Dinsdagavond en vrijdagmiddag heb ik aan een aantal mensen healing gegeven in een besloten Facebookgroep, en het was… ZO GAAF!!!

Tijdens beide sessies hebben ALLE deelnemers Lees verder →

30 oktober 2012
door Marije
Geen reacties

Yogibiza 2012

Zooo, ik ben er weer hoor!

Terug uit Ibiza, waar ik me een week lang heb laten onderdompelen in de Yogibiza flow. Wat was het gaaf!
De dag begon om 08:00 met een licht (fruit)ontbijt. Daarna pranayama (ademhaling) en yoga tot 11:00.

Dan een uurtje rust tot de lunch verzorgd door Riccardo Bondini. Als je ooit een kok nodig hebt…. echt, bel Riccardo. WOW, wat hebben we lekker gegeten de hele week!
De middag was vrij om te luieren bij het zwembad, de sauna of de jaccuzi, of om een Thaise massage bij Mieke of een healing bij mij te ondergaan. Relaxeder kan niet! Lees verder →

8 oktober 2012
door Marije
Geen reacties

Als geld geen issue zou zijn…

Wat zou je dan doen in je leven? Echt, denk daar eens over na… wat zou je éigenlijk, het aller-allerliefste willen doen, als je de keuze had. Als niets je in de weg stond.

Weet je… er IS niks dat je in de weg staat. De man in het filmpje heeft gelijk. Als je echt gaat voor wat je echt wil, word je daar vanzelf ‘master’ in. Dan is dat jouw specialiteit. En er zijn altijd mensen die jouw specialiteit nodig hebben. En daar kun je dan vanzelf geld of goederen mee verdienen. De enige die je tegenhoudt Lees verder →

1 oktober 2012
door Marije
Geen reacties

oktobernieuws

De nieuwsbrief van oktober:

Hallo, Met Marije!

Wat was het een mooi weekend! Ik genoot van de eerste kastanjes en een herfstig glaasje rood… in de zon! Ik vind elk jaargetijde fantastisch zodra het zich aandient, zo ook de herfst.
En hoe gaat het met jou? Ben je ook zo lekker in balans? Of kun je juist wat extra energie gebruiken?
Met de herfst worden de dagen korter, heersen er allerlei verkoudheden en griepjes en kun je je sneller moe voelen.
En dat terwijl je nog maar net terug bent van je zomervakantie! Lees verder →

29 augustus 2012
door Marije
2 reacties

Reiki in het ziekenhuis: de meetbare aspecten

Ik zou heel graag 1 dag per week in een ziekenhuis aan de slag als.. tja, hoe noem je dat? Iets zegt me dat ik niet nu het Diak of UMC hoef op te bellen om te zeggen dat ik de mensen kom helpen als Reconnective Healing, Quantum Touch of Reiki Practitioner. Het lijkt me zo mooi om mijn healings te verenigen met de reguliere zorg. Ik denk dat daar een enorme ontwikkelingssprong voor de zorg in zit namelijk; het beste van beide werelden aanbieden.

Tijdens een Google-zoektocht over mensen die, geaccepteerd en out in the open, Reiki geven in ziekenhuizen (ze bestaan echt, naast de talloze verpleegkundigen die het geheim (moeten) houden), kwam ik een boeiend artikel tegen over het gebruik van Reiki in ziekenhuizen:

Lees verder →

14 augustus 2012
door Marije
8 reacties

Hoe en wat: kanker

Ik vond gister een interessant artikel uit 2003 over chemotherapie (Tijn Touber voor Ode Magazine). Kanker komt ontzettend veel voor in ontelbare varianten. Dat maakt het moeilijk te ‘bestrijden’, voor zover dat een goed woord is, en dat maakt het ook interessant. Wat is kanker nou precies? Als je kanker hebt, wat zegt dat dan over jou? Volgens dit artikel: alles. En bestrijden is dus niet het goede woord. Ik moest tijdens het lezen denken aan mijn tante, die non-hodgkin en een paar jaar later hodgkin glorieus heeft overleefd. Haar geheim? Ze gooide het op een akkoordje met haar tumoren. Lees en leer.

Lees verder →

11 juni 2012
door Marije
Geen reacties

Reconnective Healing Met Marije

Afgelopen weekend heb ik de opleiding tot Reconnective Healing Practitioner gevolgd. Reconnective Healing is een nieuwe vorm van healing die alle andere vormen van healing schijnt te omvatten.
De meest wonderbaarlijke verhalen en genezingen worden toegeschreven aan Reconnective Healing. Kijk maar eens op de site van The Reconnection.

Wat ik zelf ervaarde tijdens de korte oefen-sessies was dat ik het gevoel had dat de grenzen van mijn lichaam verdwenen. Lees verder →

14 mei 2012
door Marije
Geen reacties

Koninginnedag Healings groot succes

Vlak voor Koninginnedag besloten vriendin (en dierentolk) Iris en ik om onze diensten aan te bieden op de Vrijmarkt in Utrecht. Spontaan, hou ik van. Met 2 tassen vol met alles wat mijn fietsstuur kon dragen, en waarvan ik dacht dat het handig zou kunnen zijn, trok ik op 30 april naar het Predikherenkerkhof, midden in het Vrijmarktgebeuren. Alles behalve rustig dus. Ik laadde mijn tassen uit: knijpers, plakband, kussens, een hangmat, touw, stiften, allerhande camping gear, een home made reclamebord en een fles limonade. Na een uurtje McGyveren hadden we 2 werkplekken gecreëerd aan weerszijden van een boom. Lees verder →

6 april 2012
door Marije
Geen reacties

Slappe lach om Quantum Touch

Vorige week behandelde ik mijn moeder. Ik stelde voor om haar te behandelen voor haar reactie op rode wijn, hazelnoten en hooikoorts.
Ik begon met het uitlijnen van haar rug met Quantum Touch. Dit doe ik altijd voor een (allergie)behandeling, zodat je rug zo recht mogelijk staat en de energie zo goed mogelijk kan doorstromen. Zo heeft de behandeling het beste effect.

Wat een beetje eigen is aan Quantum Touch, is dat je lichaam het soms nodig vindt om kleine corrigerende bewegingen te maken. In het geval van mijn moeder was ‘klein’ niet helemaal het juiste woord. Lees verder →

21 maart 2012
door Marije
Geen reacties

Maart: maand van de rugklachten? + Losmaak-oefening

Aaah, de lente…
Nieuw leven wurmt zich in mijn minimoestuin omhoog, op zoek naar licht en warmte. Radijs en tuinboon hebben zich al stevig geankerd in het voortrek-bakje in de vensterbank, die mogen straks naar buiten.
Hoe zit het met ons mensen? Snakken wij niet ook naar licht en warmte? Ik hou persoonlijk van elk seizoen zodra het zich aandient, maar ik moet toch zeggen dat ik bovenmatig geniet van de eerste keer cappuccino, zonder jas, op mijn eigen dakterras.
De lente maakt mij jong, springerig, licht en luchtig. Zoals de koeien die voor het eerst de wei in mogen. Even lekker alles losgooien.

Afgelopen week had ik echter iets totaal on-lenterigs; ik kon ineens niet meer vooruit. Lees verder →

2 maart 2012
door Marije
Geen reacties

Meditatie als pijnbestrijding

In dit artikel van Ode Magazine over meditatie bij pijnbestrijding: “Dit is de eerste studie die aantoont dat ruim een uur meditatie de ervaring van pijn en pijngerelateerde hersenactiviteit drastisch vermindert.”

Goed nieuws natuurlijk, maar ik ben persoonlijk niet zo goed in mediteren. Op de één of andere manier heb ik geen zin om zo lang stil te zitten.
Wat ik wel elke dag doe, al is het maar een paar minuten, is mezelf behandelen zoals ik ook jou behandel, met Reiki en Quantum Touch®. Dat is ook een moment voor mezelf, waarin ik even bewust voel hoe ik ervoor sta en mezelf een energieboost geef, of juist laat ontspannen.

Vind jij het ook lastig om je tot meditatie te zetten? Kom dan eens een uur bij mij op de massagetafel liggen. Je komt helemaal tot rust en je hoeft er helemaal niets voor te doen! Tijdens de behandeling verdwijnen je gedachten vanzelf. En omdat ik me gedurende de hele behandeling op healing richt… hee… mediteren we stiekem toch een uur lang!

 

15 februari 2012
door Marije
Geen reacties

Plaatje bij het praatje

Ha fijn, ik heb zojuist het nieuwe beeldmerk geupload! Lekker licht en speels en vrolijk, net als mijn behandelingen.

Ben jij de eerste die straks vanaf maart mijn 2e praktijkruimte komt inwijden? Die heeft een massagetafel met afstandsbediening!
Kun je zo lang niet wachten, dan ben je natuurlijk al welkom in mijn praktijk thuis. Meld je massaal aan voor een uurtje out of time, om met hernieuwde energie weer de deur uit te gaan!

2 februari 2012
door Marije
Geen reacties

Nieuw jaar, nieuwe naam

Sinds ik een heus bedrijf ben, dacht ik dat het wel leuk en ook zeer nodig was om een nieuwe naam voor mijn praktijk te verzinnen.
MyReiki dekte de lading niet meer. In den beginne gaf ik vooral Reiki-behandelingen ter ontspanning. Sinds ik begon in 2007 heb ik veel bijgeleerd, en de focus van mijn behandelingen ligt nu veel meer op het verhelpen/verlichten van allerhande klachten.
Nieuwe naam dus, maar jeetje, welke dan? Moeilijk!
Ik schreef een wedstrijd uit op Facebook, en de opties stroomden binnen. Twee weken later zat ie ertussen: Met Marije
Leuk, omdat je er veel achter kan plakken. Het is een naam met potentie, jaja.
En de winnares in dit geval heeft een behandeling van 60 minuten gewonnen!
Nu is het broeden op een leuk logo… ook al zo moeilijk!
Misschien weer een wedstrijd uitschrijven…

15 januari 2012
door Marije
Geen reacties

januari: verstopte holtes

Het lijkt wel de maand van de voorhoofdsholte-ontstekingen... de een na de ander hoor ik over wekenlange verstopte neuzen en keelontstekingen en alles daar (letterlijk) tussenin. Ben je er helemaal klaar mee? Lees de testimonial van Nicole Ekdom en kom langs!

29 november 2011
door Marije
Geen reacties

Vechten of Voelen?

Fight cancer, de strijd tegen pijn, het gevecht tegen de kilo’s…
Vaak lees of hoor je dat toestanden die ‘erg’ zijn moeten worden bestreden. Met geheven vuist, de wenkbrauwen in de zorgelijke stand, de mond vol strijdkreten. Vechten moeten we! Dan winnen we ooit vast wel een keer. Toch? Lees verder →

17 november 2011
door Marije
Geen reacties

Dit is 2 uur van je leven waard…

Als je eens even goed uitgelegd wil hebben hoe het komt dat de wereld op dit moment georganiseerd is zoals ie is, met geldsystemen, gezondheid, voedselvoorziening, en vooral: wat we daar NU aan kunnen veranderen, bekijk dan deze filmMocht deze link ooit niet meer werken, zoek dan op YouTube: Thrive 11 11 11

Helaas is het middenstuk wat al te amerikaans, met veel name calling en bewijsdrang. Maar het begin en het einde zijn absoluut inspirerend. Ik raad je aan om de hele film te kijken.

Meer informatie vind je op de Thrive website.

 

13 november 2011
door Marije
Geen reacties

Stroom mee!

En ook 11.11.11 hebben we met zijn allen glorieus overleefd. Voor wie het nog niet doorhad: de wereld vergaat niet. Nu niet, op 21.12.12 niet, nooit niet. Nou ja, ooit wel, maar dat duurt echt nog extreem-veel-duizend jaar.

Wat wel bezig is te vergaan, en hard ook, is de wereld (het wereldbeeld) zoals we dat de afgelopen pakweg 300 jaar hebben gekend. De geldcrisis en de Arabische Lente zijn daar mooie voorbeelden van.
We hebben dus te maken met verandering. Nu meer en sneller dan ooit. Dit kun je merken en vooral voelen aan het feit dat de tijd lijkt te versnellen, misschien heb je veel en heftige dromen, voel je je soms een beetje out of this place… Lees verder →

13 november 2011
door Marije
Geen reacties

Maya kalender afgelopen

Op 28 oktober j.l. is ‘de’ Maya-kalender afgelopen (‘de’ tussen haakjes, want ze hadden er nogal wat). O, je dacht dat dat in 2012 ging gebeuren? Ehm, nee dus. Die datum heeft niks met die kalender te maken, meer met andere astronomische zaken.
Anyway: we zijn er hoor. De creatie is compleet. De zevende dag is zojuist ten einde gekomen. En hoera: we zijn niet ontploft en we gaan vrolijk door. Op naar meer licht. Doet u gezellig mee?