Ontspanning en healing in Utrecht en op (festival)lokatie

1e Healingavond Met Marije: het begin van iets heel moois

| 2 reacties

De eerste Healingavond Met Marije @ Lila’s Place is een feit!! Een greep uit de reacties: “Er verschoof iets in mijn rug”, “Er was ineens meer licht”, “Mijn arm voelde vierkant”. En dat was niet alles…

Puffend en zwetend kwam ik gisteravond bij Lila’s Place aan. Natuurlijk had ik gepland om zeer op tijd te eten, een fijne yoga-outfit aan te trekken, rustig mijn spullen te pakken en op mijn gemakje naar de Vleutenseweg te fietsen. Wegens iets met peper en een schreeuwend zere kleuterkeel kwam daar bijzonder weinig van. Dus om half 8 rolde ik mezelf hijgend bij Gerja de gang in. Precies niet wat ik wenselijk acht voor de start van een avond die in het teken zou staan van ontspanning, healing, rust en helderheid. Bovendien was ik allerlei handige dingen in de haast vergeten, zoals visitekaartjes en flyers.

Gerja had de ruimte gelukkig al helemaal mooi en klaar: yogamatjes met daarop een kussentje, een dekentje en een mantrablad, waarop de teksten van de mantra’s staan die we zouden gaan zingen. Zacht licht, kaarsjes aan, het rook lekker… (Ik realiseer me nu ik dit schrijf dat het wel aardig was geweest om een foto van de mooie ruimte te maken. Volgende keer!) We dronken een kop thee en besloten om alvast ‘in te tunen’, even te aarden en tot rust te komen, met een mantra. Dachten we. Want de bel ging en Sjors, die de avond van prachtige live-muziek voorzag, kwam binnen. Sjors ook thee, zitten, nog een keer proberen, nu met z’n 3-en. Dachten we. Want de bel ging en de eerste deelnemer kwam al binnen! Het was gewoon echt begonnen, ik moest aan de bak! We lieten het intunen voor wat het was en vertrouwden er op dat het helemaal goed zou komen. En dat was ook zo.

Gerja trakteerde ons op een mooie, af en toe best pittige Kundalini yoga-set, die gericht was op healing. Helemaal in het kader van de avond. Met onder andere de krachtige Sat kriya, een oefening die de energie uit de onderste 3 chakra’s omhoog stuwt naar boven. Intussen een van mijn favoriete oefeningen (maar daar is wel wat tijd en loslaat-vermogen voor nodig geweest!). En de Frog pose. Een oefening waar ik na 3 jaar Kundalini yoga nog steeds niet om kan lachen, maar die me wel steeds beter afgaat. Ooit doe ik ‘m lachend… 😀 En zoals gebruikelijk bij Kundalini yoga zongen we tussendoor mantra’s en was er aan het einde de fijne ontspanning; lekker liggen en wegdromen op mooie muziek.

Na de yoga dronken we wat thee voordat we overgingen op de healing. Ik legde kort uit wat ik ging doen, wat healing is en hoe het werkt. Iedereen lag op zijn of haar yogamat met gesloten ogen, onder een dekentje om niet af te koelen. Vanaf mijn plek gaf ik healing aan de ruimte, aan iedereen in de groep. Na een minuut of 20 vroeg ik Sjors om iets moois te spelen, zodat iedereen weer rustig in het hier en nu kon komen en zich even lekker kon uitrekken. Gerja schonk opnieuw thee en deelde abrikozen, dadels en amandelen. De sfeer in de ruimte was nu zo anders dan voordat we begonnen… en dat dat niet tot de ruimte alleen beperkt bleef bleek wel uit de reacties (vrij vertaald in willekeurige volgorde):

• Het werd warm op sommige plekken in mijn lijf.
• Ik voelde energie door mijn hele lijf stromen.
• Mijn Reiki-handen gingen ‘aan’.

• Ik werd groter dan de grenzen van mijn lichaam.
• Plekken waar ik last van heb leken extra te worden aangestipt.

• Er verschoof iets in mijn rug, ik voelde 2 klikjes, ik heb nu eigenlijk nergens last meer van, ik geloof het bijna niet!
• Mijn arm voelde ineens vierkant aan.
• Ik zag kleuren en later ging dat over in min of meer geometrische vormen.
• Ik voel me diep ontspannen en rustig.
• De ‘energie’ ging in golven door me heen.
• Het leek alsof ik 2 boten in mijn benen had die tegen elkaar in deinden, dat deinen werd steeds rustiger.
• Ik zag ineens meer licht in mijn ogen, ik keek stiekem of er meer licht in de kamer was, maar dat was niet zo (dit meldden 2 deelnemers).
• Het verschil tussen hoe ik binnenkwam en hoe ik me nu voel is enorm, op een schaal van 1 tot 10 voel ik me nu een 8!
• Het was echt heerlijk.

Gerja, Sjors en ik hebben nadat iedereen weg was letterlijk een vreugdedansje gemaakt. Om te vieren dat het zo’n fantastische avond was, zo ontzettend geslaagd. We weten heel erg zeker dat er een volgende Healingavond Met Marije @ Lila’s Place komt. En een daaropvolgende, en zo voort. Ik geloof in de krachtige combinatie van Kundalini yoga en healing Met Marije. Gisteravond zag en hoorde ik het bewijs.

Ik word hier zo gelukkig van… toen ik thuiskwam en in de spiegel keek zag ik het: mijn ogen gaven licht, ik straalde. Ik heb nu al zin in de volgende Healingavond Met Marije @ Lila’s Place! Zie ik je dan?

 

2 reacties

  1. Hoi marije,
    Het leest als een bijzondere avond! Hopelijk ben ik de volgende erbij :-
    Gr jesse)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


5 + vier =